ΟΜΑΔΑ DUCATI LENOVO

Δεδομένα για προσαρμογή

Η τεχνολογία της Lenovo έφερε επανάσταση στην προσαρμογή των μοτοσυκλετών Ducati στον κόσμο των αγώνων MotoGP, εξασφαλίζοντας ότι οι μοτοσυκλέτες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες τόσο στις απαιτήσεις της πίστας όσο και στον εκάστοτε αναβάτη. Η συνεργασία αυτή υπερβαίνει την προετοιμασία των μοτοσικλετιστών για τους αγώνες. Περιλαμβάνει εξελιγμένες προσομοιώσεις περιπτώσεων στην πίστα, αναδεικνύοντας τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της τεχνολογίας σε αυτό το άθλημα υψηλών ταχυτήτων. Το MotoGP απαιτεί όχι μόνο τις τεχνικές ικανότητες των μοτοσικλετιστών, αλλά και στην τεχνολογία αιχμής για την προσαρμογή κάθε Ducati Desmosedici GP στις μοναδικές ανάγκες και προδιαγραφές του μοτοσικλετιστή της, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της προσαρμογής στην επίτευξη ανώτερων επιδόσεων.

Στον κόσμο του MotoGP, όπου τόσο οι ανθρώπινες ικανότητες όσο και η ακρίβεια της μηχανής είναι απαραίτητες, οι συσκευές και οι τεχνολογικές λύσεις της Lenovo συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της προσαρμοσμένης μηχανής κάθε μοτοσικλετιστή. Η Ducati χρησιμοποιεί περίπλοκη μοντελοποίηση για να προβλέπει διάφορα σενάρια, όπως συνθήκες βροχής, πίστες με χώμα ή απότομες στροφές, επιτρέποντας γρήγορες και ακριβείς προσαρμογές. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τον συνδυασμό της ανθρώπινης τεχνογνωσίας και της τεχνολογικής καινοτομίας, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη συνεργασία που ωθεί την ομάδα MotoGP της Ducati σε νέα ύψη απόδοσης και προσαρμοστικότητας.

"Η Lenovo μάς βοηθά σημαντικά στην ανάλυση δεδομένων και στη δυναμική προσομοίωση της μοτοσικλέτας, χάρη στην πολύ υψηλή ισχύ επεξεργασίας δεδομένων", δήλωσε ο Cristian Gabarrini, επικεφαλής μηχανικός του οδηγού αγώνων Francesco Bagnaia.

"Η τεχνολογία της Lenovo κατέχει επίσης στρατηγική σημασία στις φάσεις σχεδιασμού και επαλήθευσης που περιλαμβάνουν εργασίες σε σήραγγα για αεροδυναμική και βρόχο επαλήθευσης για τα ηλεκτρονικά", δήλωσε ο Gabriele Conti, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Ducati. "Όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της μοτοσικλέτας για την ερχόμενη χρονιά".

"Με τη δύναμη των φορητών υπολογιστών και των υπολογιστών της Lenovo τώρα, μόλις ο Jack Miller (ένας από τους αγωνιζόμενους) επιστρέφει στη βάση, είμαι σε θέση να ελέγξω αμέσως τα προβλήματα της μοτοσικλέτας και να σκεφτώ πιθανές λύσεις", δήλωσε ο Christian Pupulin, επικεφαλής μηχανικός της Ducati Miller.

Σήμερα, η προετοιμασία των αγώνων έχει υποστεί μια μετασχηματιστική αλλαγή, με τους μηχανικούς της Ducati να χρησιμοποιούν διακομιστές υψηλής ισχύος Lenovo για την εκτέλεση χιλιάδων προσομοιώσεων. Αυτές οι προσομοιώσεις επικεντρώνονται στο πεδίο ροής γύρω από τη μηχανή, αποτυπώνοντας την κατανομή της πυκνότητας και της ταχύτητας σε χώρο και χρόνο. Ξεκινώντας από εννοιολογικές ιδέες για τις επιθυμητές επιδόσεις του ποδηλάτου υπό συγκεκριμένες συνθήκες, οι προσομοιώσεις έχουν ως στόχο να ζωντανέψουν τις νοητικές έννοιες. Με την ταχεία και αποτελεσματική εκτέλεση αυτών των προσομοιώσεων, οι υπολογιστές της Lenovo επιτρέπουν στην Ducati να επιτύχει μια πιο ισχυρή και ισορροπημένη απόδοση από τον μοτοσυκλετιστή, αναδεικνύοντας την εξέλιξη των μεθόδων προετοιμασίας των αγώνων τα τελευταία πέντε χρόνια.

DUCATI ΚΑΙ LENOVO